Tartalety s mléčnou rýží a borůvkovou marmeládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Studené máslo 60 g
  • Mandlová mouka 15 g
  • Sůl špetka
  • Cukr moučka 45 g

 

  • Mouka hladká 120 g
  • Voda 12 lžic
  • Vejce 1 ks

Náplň

  • Rýže 150 g
  • Mletá skořice 1 lžička

 

  • Mléko polotučné 500 ml
  • Cukr moučka 2 lžíce

Příloha

  • Borůvkový džem 1 sklenice

 

  • Ovoce dle chuti

Postup

  • 1

    Nakrájejte si máslo na kostky. Všechny suroviny pořádně prohněťte rukama. Hotové těsto rozválejte asi na 2cm plát. Vykrajujte z něj kulaté tartaletky. Vykrojené kolečko pak vmačkejte prsty do připravené formičky tak, aby měly pěkné vroubkované okraje. Případné zbytky odřízněte nožem.

  • 2

    Troubu rozpalte na 180 stupňů. Dno formiček propíchejte vidličkou. Dejte do trouby a nechte péct 20 minut. Upečené tartaletky nechte vychladnout a vyklopte z formiček.

  • 3

    Zatím si připravte mléčnou rýži. Do kastrůlku nasypte rýži a zalijte ji mlékem. Pomalu ji přiveďte k varu. Přidejte cukr, případně skořici a vařte asi 25 minut. Rýže by měla mít konzistenci husté kaše. 

  • 4

    Do hotových tartaletek vrstvěte lžičku marmelády, vrchovatě mléčné rýže a opět lžičku marmelády, nazdobte ovocem dle libosti.


Nahrávám