Vánoční koláčky s mascarpone a džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Výtečné vánoční dortíčky jsou skvělou alternativou k tradičnímu drobnému cukroví!

Suroviny

  • sušenky 250 g
  • Mascarpone 150 g
  • Cukr krupice 100 g
  • Extra Jam rybízový Hamé 1 sklenice
  • Máslo 50 g
  • Tvaroh plnotučný 150 g
  • Vanilkový cukr Vitana 1 ks

Postup

  • 1

    Sušenky rozdrťte v mixerů nebo třeba válečkem v pytlíku. Promíchejte je s rozpuštěným a máslem a směs vtlačte prsty do libovolných, máslem vymazaných formiček.

  • 2

    Troubu si předehřejte na 160 °C a pečte formičky 15 minut. 

  • 3

    Tvaroh promíchejte metličkovým mixerem s mascarpone a cukrem. Přijdete vanilkový cukr. 

  • 4

    Na vychladlé dortíky namažte náplň a pomocí formičky ozdobte koláč džemem. 


Nahrávám