Zamilovaný koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 8 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 329 g
  • Cukr 35 g
  • Vejce 2 ks
  • Extra Jam višeň 350 g
  • Máslo 225 g
  • Sůl 5 g
  • Voda studená 3 lžíce

Postup

  • 1

    Ve velké míse smíchejte mouku s 30 g cukru a solí. Přidejte rozkvedlané vejce a promíchejte. Přidejte ledovou vodu, máslo na strouhejte na struhadle a rychle zapracujte, aby se nerozteklo.

  • 2

    Těsto rozdělte na dva díly. Každý zabalte do potravinové folie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.

  • 3

    Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si formu na koláč (20-23 cm). Vál posypte trochou mouky a první díl těsta rozválejte do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.

  • 4

    Rozválené těsto dejte do formy a rozprostřete do krajů. Těsto, které přebývá odkrojte. Dno propíchejte vidličkou, aby se nikde nevypouklo.

  • 5

    Na připravený základ rovnoměrně rozprostřete džem.

  • 6

    Druhý díl těsta rozválejte na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojte různě velká srdíčka, kterými doztobte koláč.

  • 7

    Rozkvedlejte zbylé vejce a přidejte do něj 5 g cukru. Mašlovačkou potřete koláč a dejte na 15 minut do trouby. Poté alobalem přikryjte okraj koláče, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Nechte vychladnout a podávejte.


Nahrávám