-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Bílkové pusinky i velké pusiny, které se připravují třeba na dort Pavlova, jsou skvělé nalámané s džemem nebo třeba šlehačkou či mascarpone.
Troubu rozjeďte na 180 °C.
Bílky vyšlehejte mixérem do pevné pěny. Přidejte asi polovinu cukru, dokud nebude sníh tvořit lesklé špičky, pak přišlehejte zbytek.
Smíchejte kukuřičný škrob s vinným octem a vešlehejte do směsi.
Plech si vyložte pečicím papírem a lžící nebo cukrářským pytlíkem tvořte libovolné sněhové tvary. Plech dejte do trouby a stáhněte teplotu na 100 °C a pečte 1 hodinu.
Vypněte troubu a pusinky nechte vystydnout v troubě. Podávejte studené s džemem, šlehačkou nebo mascarpone.