-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Chipsy můžete udělat z brambor klasických a nebo těch sladkých, takže pokud máte zálusk na něco nového, doporučujeme batáty. Česnek jim dodá potřebný říz a v kombinaci s kečupovou omáčkou s cibulkou a zakysanou smetanou jsou tím pravým jarním mlsáním!
Tip: Zkoušeli jsme batáty péct v troubě i smažit. Pečené jsou měkčí a zdravější, zatímco ty smažené, v kvalitním slunečnicovém oleji, jsou více křupavé, zkrátka jsou to víc chipsy!
Batáty oloupete, omyjete a nastrouháte na mandolíně, nebo na tenké plátky (budete potřebovat velmi ostrý nůž). Do mísy rozpustíte v horké vodě škrob a brambory v ní necháte 10 minut máčet. Pak je vyndáte z lázně, pečlivě osušíte, a potřete olejem. Česnek smícháte se lžičkou škrobu (budou křupavé) a solí a brambory směsí posypete. Pečete asi půl hodinky, dokud nebudou zlaté.
Zeleninu na omáčku nakrájíte najemno. V Misce smícháte všechny ingredience a podáváte s brambůrkami a zakysanou smetanou.
Pro fajnšmekry: Brambory můžete posypat tvrdým sýrem, nebo sýr na brambůrkách nechat zapéct.