-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Kdo říká, že si bez lepku nepochutnáte na pečivu? Jen potřebujete opravdu dobrý recept, aby těsto drželo pohromadě. Tento je otestovaný a není složitý. I vaše sušenky se povedou krásně voňavé a křehké.
>>EXTRA JAM BORŮVKA MÉNĚ SLADKÝ 340 G koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Změklé máslo vyšlehejte v robotu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Když bude hmota nadýchaná a mírně zesvětlá, přidejte vajíčka a pokračujte se šleháním dál.
Až se máslová hmota dobře spojí s vajíčky, začněte zapracovávat oba druhy mouky ‒ bezlepkovou i mandlovou. Nechte ještě chvíli šlehat, aby se všechno dobře propracovalo na lepivé těsto.
Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Připravte si také plechy na pečení a vyložte je pečicím papírem.
Sušenky jsou hotové, když jejich okraj začne zlehka zlátnout. Poté je hned vyndejte a nechte na plechu vychladnout. Než na plech dáte novou várku na pečení, nechte ho vždy vychladnout.
Vychladlé sušenky namažte borůvkovým džemem a slepte.
TIP