Bezlepkové vánoční kostky s čokoládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 8 porce
  • Začátečník

Dobré čokoládové mlsání může být bezlepkové! Vsadíme se s vámi, že tento vánoční recept využijete během celého roku. Bohatému čokoládovému těstu totiž nejde odolat.

Suroviny

  • Čokoláda hořká 300 g
  • Cukr moučka 210 g
  • Vejce 3 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 4 lžíce
  • Mouka bezlepková 120 g
  • Máslo 75 g
  • Sůl 1 špetka
  • Vlašské ořechy 1 na ozdobu

Postup

  • 1

    >>SLAZENÁ ŠVESTKOVÁ POVIDLA 440 G koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Připravte si menší hranatý pekáček zhruba o velikosti 20 x 30 cm. Navlhčete pečicí papír, vyložte jím pekáček a ihned uhlaďte. Troubu si dejte předehřát na 180 °C.

  • 2

    Čokoládu rozlámejte a spolu s máslem nechte rozpustit ve vodní lázni. Jak na to si přečtěte v našem TIPu. Hotovou čokoládovou směs potom dejte stranou a nechte trochu zchladnout.

     

  • 3

    Do mísy rozklepněte vajíčka s cukrem a špetkou soli. Elektrickým šlehačem vyšlehejte do hutné pěny. Do vajíčkové směsi přilijte roztavenou čokoládu a jemně osmičkovými pohyby špachtlí zapracujte. Nakonec vmíchejte také hladkou mouku.

  • 4

    Těsto nalijte do připraveného pekáčku a povrch uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut. Hotové odložte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

  • 5

    Vychladlý korpus potřete povidly a rozkrájejte dlouhým nožem na kostky. Každou kostku potřete roztavenou čokoládovou polevou. Hned ozdobte mandlí nebo ořechem a nechte zatuhnout.

  • 6

    TIP!

    • Na vodní lázeň pro rozpouštění čokolády budete potřebovat větší hrnec a rendlík. Nejlépe s uchem, díky němuž můžete rendlík bezpečně uchytit na hrnec. Do hrnce nalijte horkou vodu a nechte ji přijít těsně k bodu varu. Potom do rendlíku vložte čokoládu a máslo a nasaďte ho na hrnec tak, aby horká voda dosahovala maximálně do poloviny jeho výšky. 
    • Během rozpouštění si pohlídejte, aby voda nezačala vřít a cákat do čokolády. Zkazila by totiž dávku, protože čokoláda by se během pečení přestala chovat tak, jak má. 


Nahrávám