-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Na knedlíky:
Na zelí:
Na cibulku:
Brambory si uvaříme, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a na vále je necháme vychladnout.
K bramborám přisypeme hrubou mouku a osolíme je. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto.
Z těsta vyválíme obdélník a rozkrájíme ho na cca 16 - 20 čtverců.
Uzené maso rozkrájíme na malé kousky, rozdělíme ho na těsto a tvoříme kulaté knedlíky. Těsto dobře přimáčkneme, aby se při vaření knedlíky neotevíraly.
Knedlíky vaříme podle velikosti cca 5 minut.
Zelí si očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme ho na proužky. Na přepuštěném másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, ocet a zvolna dusíme do měkka. Zelí osolíme, opepříme a přidáme povidla. Poté už jen krátce podusíme.
Cibule si nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a cibuli na něm dozlatova orestujeme.