Bramborový salát s červenou řepou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Stále oblíbenější červená řepa si našla cestu i na vánoční stůl. Jestli hledáte neotřelou nebo zdravější alternativu k bramborovému salátu, potom je náš recept ta správná volba. Majonézy jsme dali minimum a doplnili ji olivovým olejem. Salát si můžete připravit nejen na Vánoce – můžete ho podávat stejně dobře i jako samostatné zeleninové jídlo.

Suroviny

  • Červená řepa 400 g
  • Stroužek česneku 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Majonéza Otma 2 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Brambory 400 g
  • Čerstvý kopr 1 lžíce
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Ocet 1 lžíce
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Brambory a řepu omyjte a uvařte doměkka ve slupce. Nechte vychladnout, klidně do druhého dne. Teprve potom pečlivě oloupejte a nakrájejte na kostky.

  • 2

    Cibuli nakrájejte na proužky. V míse prošlehejte majonézu s olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným koprem.

  • 3

    Nejprve přidejte nakrájené brambory a cibuli a dobře zamíchejte. Řepu přidejte až nakonec.

  • 4

    Osolte, opepřete a podle potřeby dochuťte octem. Salát můžete podávat hned, nejlepší je ale druhý den, až se pořádně rozleží.

  • 5

    TIP! Bramborový salát s červenou řepou se hodí jako příloha k masu nebo jako samostatná zeleninová večeře plná vitaminů.


Nahrávám