-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Bůček a černé pivo je tak dokonalá kombinace, že vám chlapi odpustí i ten med, který přidáte pro dokonale zkaramelizovanou kůrčičku!
>>HRADIŠŤANKA 330 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Česnek utřete se solí a smíchejte s drceným kmínem a paprikou. Kůži bůčku nařízněte do mřížky a do zářezů důkladně vetřete připravenou česnekovou pastu. Vložte do pekáče kůží nahoru, překryjte alobalem a nechte uležet do druhého dne. Rozehřejte troubu na 160 °C, odstraňte alobal, bůček podlijte trochou vody a dejte péct. Po hodině pečení přelijte bůček vypečeným tukem a pečte další hodinu až hodinu a půl.
Černé pivo svařte s medem na hustý sirup, kterým potřete bůček. Zvyšte teplotu na 180 °C a pečte ještě další půlhodinu. Občas polijte šťávou z pečení.
Hradišťanku slijte a přesuňte do mísy. Přidejte vařené bílé fazole, nakrájená cherry rajčata, nasekanou petrželku a promíchejte. Podávejte k pečenému bůčku.
TIP!