Česnečka s parmazánem a šunkovými lupínky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Česnekovou polévku si rádi vaříme, když nám není úplně nejlépe a potřebujeme rychlou vzpruhu. Intuice nás v tomto případě vede zcela správně, protože česnek je současně zelenina, koření i léčivka. Vaření podle našeho receptu zabere doslova pár minut a většinu ho provedete přímo na talíři. Další výhoda – nešpiníte nádobí. A když do polévky přidáte chlebové kostičky, získáte syté jídlo, které vás postaví na nohy.

Suroviny

  • Žloutek 1 ks
  • Strouhaný parmazán 1 lžíce
  • Olej 1 lžíce
  • Česneková pasta Hamé 1 lžíce
  • Šunka 3 plátky
  • Polévkové koření 1 špetka

Postup

  • 1

    Česnekovou pastu smíchejte s nastrouhaným parmazánem. Šunku nakrájejte na menší kousky a opečte na troše oleje.

  • 2

    Rovnou do hlubokého talíře opatrně vyklepněte žloutek. Přidejte česnekovou směs, polévkové koření a opečenou šunku.

  • 3

    Zalijte vroucí vodou. Žloutek hned promíchejte, aby se na talíři uvařil, a můžete se rovnou pustit do jídla.

  • 4

    TIP! Brambory a chleba promění česnečku ve vydatné jídlo. Chlebové kostičky opečte nasucho, a pokud máte vařené brambory, pokrájejte je rovnou do talíře.


Nahrávám