Chilli con Carne


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Máslo rozpuštěné 3 lžíce
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Kayenský pepř 0.5 lžička
  • Protlak rajčatový hamé 1 ks
  • Vývar/voda 300 ml
  • Himalajská sůl
  • Rajčata krájená Otma gurmán 2 plechovky
  • Skořice celá 1 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Mleté chilli 1 lžička
  • Římský kmín mletý 0.5 lžička
  • Maso hovězí 900 g
  • Třtinový cukr 1 lžíce
  • Pepř
  • Fazole červené 2 plechovky

Postup

  • 1

    >>Rajčata loupaná krájená 400g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Na přepuštěném másle si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Je dobré použít hrnec, který poté můžete rovnou použít i na dopečení do trouby. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, chilli, kajenský pepř, římský kmín.

  • 2

    Zhruba po minutě přidáme rajčatový protlak a důkladně promícháme. Nakonec do pánve vhodíme maso, které restujeme několik minut. Poté přidáme vodu (příp. vývar), třtinový cukr, sůl, pepř, krájená rajčata a skořici. Přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a na 160 stupňů dusíme v troubě 80 - 90 minut. Zhruba v polovině pečení přidáme do hrnce červené fazole.

  • 3

    Nakonec nesmíme zapomenout vyndat skořici. Podáváme s rýží.


Nahrávám