-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Opravdu jste ještě nezkoušeli luštěninovou pomazánku? Je to nejnovější trend zdravé výživy, protože obsahuje bílkoviny srovnatelné s masem a skvěle chutná. Můžete ji namazat na cokoliv, ale s domácí chilli focacciou to bude mít pořádné grády.
Mouku prosejte do mísy, přidejte droždí, sůl i cukr a vše promíchejte.
Mléko smíchejte s vlažnou vodou a začněte postupně zapracovávat do těsta. Současně přidávejte po lžících olivový olej. Do těsta přijdou 4 lžíce z celkového množství.
Až se všechny ingredience spojí, vyklopte těsto na pomoučněnou plochu a důkladně rukama prohněťte na hladké a vláčné těsto.
Mísu zlehka vymažte olivovým olejem a vraťte do ní těsto. Přikryjte čistou utěrkou a nechte zhruba hodinu kynout na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Přidejte strouhaný parmazán a smíchejte s 2 lžícemi olivového oleje.
Pečicí plech vymažte olivovým olejem. Vykynuté těsto přesuňte do pekáče a pomocí prstů rozhrňte do stran. Pro focacciu je charakteristický povrch s důlky, takže se nebojte nechat povrch neurovnaný.
Focacciu potřete olivovým olejem s chilli a parmazánem a nechte ještě 45 minut kynout na teplém místě. Mezitím předehřejte troubu na teplotu 180 °C.
Vykynutou focacciu posypejte hrubými zrníčky soli a pečte 35 minut.
Vychladnutou focacciu nakrájejte na dílky. Každý namažte brazilskou pomazánkou EasySandwich a ozdobte zrníčky granátového jablka.