Cibulové čatní


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Červená cibule 5 ks
  • Balzamikový krém 1 lžíce
  • Tymián 3 snítky
  • Máslo 3 lžíce
  • Švestková povidla slazená Hamé 2 lžíce
  • Vinný ocet červený 3 lžíce
  • Jalovec 3 kuličky
  • Rozmarýn 1 větvička
  • Olej olivový 3 lžíce

Postup

  • 1

    Cibuli si oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

  • 2

    Na pánvi si rozpustíme olej a máslo a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme vinný ocet, balzamikový krém, jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání restujeme, dokud cibule nezačne karamelizovat.

  • 3

    Nakonec přidáme povidla, promícháme a čatní na pánvi 2 - 3 min podusíme.

  • 4

    Hotové čatní dáme do sklenic a ještě horké uzavřeme.


Nahrávám