-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Přivítejte ztělesnění sladké Francie přímo na talíři. Slané koláče quiche jsou takřka francouzské národní jídlo a sladkou roli dostane tentokrát salátový dresink. Francouzsky rafinované!
>>Extra džem malina 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Na quiche budete potřebovat 4 malé zapékací misky zhruba o průměru 12 cm.
Mouku smíchejte se lžičkou soli a promněte se změklým máslem, až bude strukturou připomínat hrubší strouhanku. Přidejte mléko a vajíčko a těsto důkladně propracujte.
Až budete mít hotovo, rozdělte těsto na čtyři stejně velké bochánky. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte aspoň na půl hodiny vychladnout do lednice. Nechte si zatím nahřát troubu na 180 °C. Pečicí formy vymažte máslem a vysypejte moukou.
Každý díl těsta vyválejte na pomoučněném válu na zhruba půlcentimetrovou tloušťku. Snažte se přitom zachovat kulatý tvar, protože se vám potom bude lépe plnit forma. Opatrně ho přeneste do vymazané formy a pomocí prstů namačkejte do potřebného tvaru.
Dno párkrát propíchněte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 10-15 minut dozlatova.
Na cibulovou náplň oloupejte cibule a nakrájejte na půlkolečka. Na pánvi rozpusťte máslo a cibule na něm nechte zvolna opékat do sklovata. Zabere to přibližně čtvrt hodiny. Hotovou cibuli rozdělte do upečených korpusů.
V hrnku prošlehejte smetanu se 3 vajíčky a nastrouhaným sýrem. Osolte, opepřete a nalijte rovnoměrně na cibulovou náplň.
Připravené quiche vložte do vyhřáté trouby a při 180 °C pečte 20 minut.
Zatímco se quiche pečou, pusťte se do přípravy salátu a malinového dresinku.
Salátové listy operte, osušte a potom je ručně natrhejte. Malinový džem protlačte přes síto, abyste odstranili semínka. Pokud vám nevadí, můžete tento krok přeskočit.
Džem dejte do mixéru a přidejte olej, maliny, ocet, cukr, hořčici a cibuli - granulovaný prášek nebo půlku šalotky nasekané nadrobno. Rozmixujte dohladka a přelijte přes listový salát.
Upečené quiche můžete podávat ihned ještě teplé s připraveným salátem. Vynikající jsou ale i vlažné a chutné jsou i zastudena.