Čokoládové brownies s višněmi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Hledáte dokonalý dezert pro čokoládový hřích? Jenom pozor, tenhle dezert je silně návykový! K obvyklým hvězdám sladkého hříchu, jako jsou čokoláda a ořechy, jsme ještě přidali voňavou višňovou náplň. Neříkejte, že jsme vás včas nevarovali.

Suroviny

  • Čokoláda hořká 200 g
  • Cukr moučka 150 g
  • Máslo 50 g
  • Sůl špetka
  • Mouka hladká 80 g
  • Ořechy směs 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Ovocná náplň s kousky ovoce Višeň 420 g

Postup

  • 1

    >>Ovocná náplň na pečení s kousky ovoce VIŠEŇ 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Připravte si malý hranatý pekáček nejlépe o velikosti 20 x 30 cm. Pečicí papír krátce namočte, ihned s ním pekáček vyložte a uhlaďte. Díky namočení bude krásně držet tvar a nebude se muchlat. Zapněte také troubu a nastavte ji na 180 oC.

  • 2

    Čokoládu (s podílem kakaové hmoty aspoň 70 %) nalámejte na menší kousky a nechte s máslem rozpustit ve vodní lázni. Dobře promíchejte. Hotové odstavte stranou a nechte trochu zchladnout.

     

  • 3

    Vajíčka rozklepněte do mísy a s cukrem a špetkou soli je ušlehejte do pěny.  Potom jemně zapracujte čokoládovou hmotu. Postupně přilévejte a osmičkovými pohyby špachtlí zamíchejte. Pracujte opravdu s citem, přílišné míchání nedělá brownies dobře. Zamíchejte také mouku a nasekané ořechy.

     

  • 4

    Těsto nalijte do připraveného pekáčku a povrch nahrubo uhlaďte. Malou lžičkou nabírejte drobné nočky višňové ovocné náplně a v rozestupech je klaďte na těsto. Pokud je to potřeba, jemně vtlačte dovnitř.

  • 5

    Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Po vychladnutí nakrájejte na kostky a podávejte.

     

  • 6

    TIP!

    • U brownies platí, že méně je více. Naštěstí to platí o práci, nikoliv o čokoládě. Čím méně míchání a propracování těstu dopřejete, tím mu paradoxně prospějete. Hlavně v momentu, kdy se vajíčka s cukrem mísí s čokoládovou hmotou. Promíchávání musí být velmi citlivé, aby se z našlehaných vajíček nevytlačil zašlehaný vzduch.
    • I pečení je lépe méně – chutnější bude vláčné, jakoby nedopečené brownies než přesušená placka. 
    • Do brownies jsou vynikající vlašské ořechy. Klasické americké recepty zase často dávají makadamové ořechy. Přečtěte si o nich více zde


Nahrávám