-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Proč si mazat nutellu na palačinky, když ji můžete přidat rovnou do těsta? Výsledek budou milovat děti i dospělí, kteří ke sladkému těstu ocení krásně navinulý rybízový džem.
>>Džem jablečno-rybízový Rybíz 260g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl smíchejte v míse. V jiné míse prošlehejte vajíčko, 240 ml mléka, máslo a olej a potom přelijte do mísy s moukou a dobře promíchejte, aby se rozpustily hrudky. Do těsta přidejte nutellu a znovu zlehka promíchejte.
Lívanečník nebo malou pánvičku zlehka vytřete olejem a rozehřejte na pánvi. Naběračkou nalijte těsto, ztlumte teplotu a opečte po obou stranách. Když se na neupečené straně začnou objevovat bublinky, je čas lívanec opatrně obrátit.
Měkký tvaroh smíchejte se 70 ml mléka, přidejte vanilkový cukr a citronovou kůru a prošlehejte na hladký krém.
Lívance namažte rybízovou ovocnou směsí, ozdobte tvarohovým krémem a podávejte ještě teplé.