-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Vymažeme si dortovou formu tukem a vysypeme kokosem nebo mletými ořechy. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem do pěny. Šleháme minimálně 12 minut. Postupně přidáváme (zašlehváme) hladkou mouku, kakao a škrob, nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca. 12 minut. Seliko vaříme dvě hodiny tak, abychom získali hnědou karamelovou směs. Mezitím si uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku, moučkového cukru a rumu. Vyšleháme máslo do pěny a postupně do něj zašleháváme vanilkový pudink a zkaramelizované seliko. Šleháme do krému husté konzistence. Dortový korpus rozkrojíme na 3 části, které spojíme vzniklým krémem. Krémem potřeme i vnějšek dortu.
Čokoládová výzdoba: Rozpustíme světllou čokoládu a vlijeme ji na dno dortové formy. Mezitím si rozpustíme i tmavou čokoládu, kterou nalijeme do zdobícího sáčku. Tmavou čokoládu nanášíme na vrstvu bílé tak, aby vznikl šnek. Posléze směrem od středu ke kraji prejíždíme špějlí, necháme vychladnout, vyklopíme a naneseme na dort. Po okraj nastříkáme zdobícím sáčkem kopečky ze zbylého krému a můžeme přidat i ozdoby vytvořené ze zbytku tmavé čokolády.