-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Troubu předehřejte na 180 °C.
Rohlík nakrájejte na kousky a pokropte mlékem, rozmělněte a vmíchejte do mletého masa.
Přidejte vejce, lžíci hladké mouky, papriku, pepř a sůl a promíchejte. Z těsta navlhčenými dlaněmi udělejte zhruba 8-10 válečků, dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě dozlatova (zhruba 15 minut).
Do hrnce dejte máslo, na něm zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a zaprašte zbylou moukou. Orestujte a vlijte do zásmažky trochu horké vody.
Přidejte smetanu, povařte, přidejte lečo, okapaný hrášek, drobně nakrájenou okurku a kečup. Krátce povařte.