Datlové kuličky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Datle Medjool 200 g
  • Rum 2 lžíce
  • Himalajská sůl špetka
  • Pistácie nasekané na obalení
  • Mandle 100 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Kešu ořechy na obalení
  • Ovocná náplň s kousky ovoce Meruňka 2 lžíce

Postup

  • 1

    Datle si dáme do misky, přidáme rum, meruňkovou náplň, promícháme a necháme datle nasáknout.

  • 2

    Mezitím si v mixéru nahrubo rozemeleme mandle

  • 3

    Do mixéru přidáme datle, vanilkový extrakt, špetku soli a vše dobře rozmixujeme (pozor, datle jdou někdy hodně špatně rozmixovat, záleží na typu mixéru, který máte). Směs si dáme do misky a necháme chvíli v lednici vychladit.

  • 4

    Kešu a pistácie si nasekáme nadrobno a každé zvlášť dáme do misky.

  • 5

    Z datlové směsi tvarujeme kuličky, které obalujeme v kešu nebo pistáciích.

  • 6

    Po vytvoření dáme hotové kuličky do chladu, nejlépe do lednice.


Nahrávám