Domácí granola s přesnídávkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 11 porce
  • Začátečník

Také často přemýšlíte, co zdravého sobě i dětem připravit ke snídani? Vyzkoušejte voňavé domácí müsli neboli granolu. Nakombinujte si složení podle chuti a zapečte do voňava. K tomu je ideální i ovocná přesnídávka, protože člověk není nikdy příliš dospělý na to, aby si vychutnal dobrou ovocnou přesnídávku. Tak dobré ráno a krásný den!

Suroviny

  • Ovesné vločky 300 g
  • Lískové ořechy 100 g
  • Slunečnicová semínka 100 g
  • Cukr hnědý 3 lžíce
  • Olej kokosový 3 lžíce
  • Mandle plátky 100 g
  • Kešu ořechy 100 g
  • Rozinky 100 g
  • Med 3 lžíce
  • Ovocná přesnídávka Hamánek s meruňkami 1 ks

Postup

  • 1

    Lískové a kešu oříšky nasekejte a dejte do mísy. Přidejte ovesné vločky, plátky mandlí, slunečnicová semínka a pořádně promíchejte.

     

  • 2

    Kokosový olej, med a cukr dejte do menšího kastrůlku rozehřát na plotnu. Odstavte stranou a důkladně míchejte, až se všechny ingredience spojí. Potom směs nalijte do mísy na sypké suroviny a pečlivě promíchejte, aby se obalily všechny kousky.

  • 3

    Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj oříškovou směs. Zapékejte 15‒20 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Během pečení je dobré granolu jednou nebo dvakrát promíchat.

  • 4

    Do hotové granoly přimíchejte rozinky a nechte vychladnout. Podávejte ji s přesnídávkou Hamánek a čerstvým ovocem.

  • 5

    TIP!

    • Namíchejte si oříšky podle vlastní chutí. Můžete přidat kokosové lupínky, skořici nebo nejrůznější semínka. Do hotové granoly přidejte klidně i kousky čokolády. 
    • Hotovou a vychladlou granolu můžete skladovat v uzavíratelné nádobě až 14 dní.
    •  


Nahrávám