Držková polévka z hlívy ústřičné s OTMOU


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Hlíva ústřičná 300 g
  • Majoránka 3 špetka
  • Pepř mletý černý 1 špetka
  • Mouka hladká 3 lžíce
  • Kečup Gurmán Otma 2 lžíce
  • Bobkový list 2 ks
  • Mletá paprika sladká 3 lžíce
  • Chléb 6 plátků
  • Bujon 1 ks

Postup

  • 1

    Hlívu ústřičnou očistím a pokrájím na malinkaté kousky.

  • 2

    Drobně pokrájenou cibulku osmahnu na pánvi dozlatova. Přidám hlívu a chviličku dusím. Zasypu sladkou paprikou a kořením, přidám 1 l vody, bujon a ostatní koření. Vařím 50 min. Zahustím hladkou moukou rozkvedlanou s vodou v hrníčku, přidám kečup OTMA, který polévku dobře dochutí a přidá barvu. Ještě povařím. Dochutím majoránkou. Podáváme s chlebem


Nahrávám