Grilovaná žebra se švestkovou marinádou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 50 minut
  • 3 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vepřová žebra 1 kg
  • Švestková povidla slazená Hamé 3 lžíce
  • Bílé víno 3 lžíce
  • Zázvor mletý lžička
  • Sušené chilli papričky špetka
  • Sůl lžička
  • Sójová omáčka 3 lžíce
  • Olej 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky

Postup

  • 1

    >>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Ingredience:

    • 1 kg masitých vepřových žeber
    • lžička soli

     

    Na švestkovou marinádu

    • 3 lžíce Hamé Slazená švestková povidla
    • 3 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce bílého vína
    • 2 lžíce oleje
    • lžička strouhaného zázvoru
    • 2 stroužky prolisovaného česneku
    • špetka mletých chilli papriček

     

  • 2

    Žebra nakrájejte na menší kousky, osolte, vyskládejte do velkého hrnce a podlijte vodou tak, aby byly potopené zhruba v 1-2 cm tekutiny. Přiklopte poklicí, přiveďte k varu a snižte plamen. Duste zhruba hodinu a půl.

  • 3

    Připravte si marinádu. Smíchejte všechny ingredience a marinádou pořádně potřete podušená žebra.

  • 4

    Rozdělejte gril a na mřížce opečte dozlatova marinovaná žebra. Zhruba 5 minut z každé strany. Podávejte s rozpečenou bagetkou.


Nahrávám