-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Honí vás chutě na pečené maso s krustou zkaramelizované omáčky, ve které se neodolatelně míchá nasládlé i pikantní? Takovou, po které budete nadšeně olizovat slepené prsty bez ohledu na bonton? Právě jste ji našli a můžete se hned pustit do vaření.
>>Kečup GURMÁN jemný 310g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Maso na grilování si připravte den předem, aby se vůně koření pěkně natáhla do masa.
Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na marinádu - kečup, sójovou omáčku, vývar, nasekaný zázvor a prolisovaný česnek. Třetinu marinády odeberte a nechte stranou na potírání při grilování.
Kuřecí paličky dejte do mísy a promíchejte, aby se dobře obalily v marinádě. Mísu uzavřete nebo přetáhněte fólií a do druhého dne nechte v lednici uležet. Minimálně jim dopřejte aspoň 8 hodin.
Čerstvé kukuřičné klasy oloupejte a nakrájejte na cca 5 cm široké kousky. Krátce povařte v osolené vodě s dílem mléka. Vychladlé kukuřice potřete máslem a osolte.
Rozpalte gril. Rošt zlehka potřete olejem a dejte na něj opékat kuřecí paličky. Marinádu, ve které bylo maso přes noc, vyhoďte, protože už nebude použitelná.
Paličky pečte 8-10 minut po každé straně a během pečení potírejte čerstvou marinádou, kterou jste odebrali pro tyto účely. Stejně dlouho opékejte i kukuřice a obojí hned podávejte.
TIP!