Hermelínové trojhránky s brusinkovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Nebojte se a vyzkoušejte – smažený hermelín doopravdy může fungovat bez obligátní tatarky! S brusinkami mu to také velmi svědčí. Zvlášť když jsme je provoněli pomerančovou kůrou a přidali špetku chilli.

Suroviny

  • Sýr hermelín 2 ks
  • Strouhanka 3 lžíce
  • Mléko 2 lžíce
  • Sladká chilli omáčka 2 lžíce
  • Pomerančová kůra 1 lžička
  • Mouka hladká 3 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Brusinky Hamé 1 ks
  • Pomerančová šťáva 2 lžíce

Postup

  • 1

    Nejdřív si připravte brusinkový dip. V misce smíchejte brusinky, chilli omáčku, pomerančovou šťávu i nastrouhanou kůru z pomeranče. Pokud chcete tekutější omáčku, přidejte ještě jednu lžíci pomerančové šťávy.

  • 2

    Hermelíny nakrájejte na 4–6 dílků podle velikosti sýra. Obalte v trojobalu – nejdřív dílky zlehka potřete vodou a obalte v hladké mouce. Potom ve vajíčku rozšlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Obalené hermelíny zprudka opečte na oleji po obou stranách. Podávejte hned s brusinkovým dipem.

  • 4

    TIP! Jestli máte doma fritovací hrnec, určitě ho použijte. Budete mít smažení jednodušší. Konce vytékání – dopřejte trojhránkům dvě vrstvy trojobalu a budete mít jistotu, že lahodný roztavený sýr určitě zůstane uvnitř.


Nahrávám