-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nebojte se a vyzkoušejte – smažený hermelín doopravdy může fungovat bez obligátní tatarky! S brusinkami mu to také velmi svědčí. Zvlášť když jsme je provoněli pomerančovou kůrou a přidali špetku chilli.
Nejdřív si připravte brusinkový dip. V misce smíchejte brusinky, chilli omáčku, pomerančovou šťávu i nastrouhanou kůru z pomeranče. Pokud chcete tekutější omáčku, přidejte ještě jednu lžíci pomerančové šťávy.
Hermelíny nakrájejte na 4–6 dílků podle velikosti sýra. Obalte v trojobalu – nejdřív dílky zlehka potřete vodou a obalte v hladké mouce. Potom ve vajíčku rozšlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance.
Obalené hermelíny zprudka opečte na oleji po obou stranách. Podávejte hned s brusinkovým dipem.
TIP! Jestli máte doma fritovací hrnec, určitě ho použijte. Budete mít smažení jednodušší. Konce vytékání – dopřejte trojhránkům dvě vrstvy trojobalu a budete mít jistotu, že lahodný roztavený sýr určitě zůstane uvnitř.