Hřejivá dýňová polévka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Chilli papričky Hamé 3 ks
  • Dýně hokkaido 1 ks
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Sůl na dochucení
  • Klíčky červené řepy 2 hrsti
  • Cibule 1 ks
  • Žlutá kari pasta 2 lžíce
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Pepř na dochucení
  • Dýňová semínka hrst

Postup

  • 1

    Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Ta můžete povařit v osolené vodě (cca 10 minut) a poté osušené a očištěné od dužiny dát na plech vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Dýni (i se slupkou) nakrájejte na kostičky, dejte do hlubšího pekáčku, polijte lžící oleje, přidejte kari pastu, pořádně promíchejte a dejte na 20 minut do trouby.

  • 3

    Ve větším hrnci orestujte na zbylém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte opečenou dýni a kari, promíchejte a přilijte vývar. Nechte projít varem, přidejte chilli papričky, snižte teplotu a vařte 15 minut.

  • 4

    Tyčovým mixérem rozmixujte polévku dohladka a podávejte ozdobenou klíčky červené řepy s dýňovými semínky.


Nahrávám