-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Do tyčinek z křehkého těsta jsme schovali klasickou jablečnou přesnídávku a zábavná svačinka je na světě. Zbývá už jen pozvat děti ke stolu a užívat si jejich nadšené komentáře.
>>Kojenecká výživa s jablky 710g HAMÁNEK koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Mouku smíchejte se solí i cukrem. Na hrubé straně struhadla nastrouhejte do mísy studené máslo i heru. Prsty promněte s moukou na konzistenci drobenky a teprve potom začněte postupně přidávat ledovou vodu. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky vychladit na 2 hodiny.
Vychlazené těsto rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na 3 mm silný plát. Zapněte troubu a nechte si ji předehřát na 180 °C.
Jablečnou přesnídávku natřete na jeden plát těsta. Přiklopte druhým plátem, potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte krystalovým cukrem a skořicí.
Ostrým nožem nebo dobrým kráječem na pizzu nakrájejte na hranolky. Osvědčená velikost je přibližně 1,5 x 8 cm. Pomocí nože přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10-15 minut dozlatova.
Na pánvičce přiveďte k varu cukr, vodu a citronovou šťávu. Potom stáhněte plamen a 10 minut vařte za občasného míchání. Až hmota začne houstnout a bublat, vmíchejte šlehačku a máslo. Zakápněte vanilkovým extraktem a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Stáhněte z plotny a přelijte do misky.
Na pánvičce přiveďte k varu cukr, vodu a citronovou šťávu. Potom stáhněte plamen a 10 minut vařte za občasného míchání. Až hmota začne houstnout a bublat, vmíchejte šlehačku a máslo. Zakápněte vanilkovým extraktem a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Stáhněte z plotny a přelijte do misky.
TIP!