-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Ingredience:
Na těsto:
Na náplň:
Mouku smíchejte kypřicím práškem. Zapracujte vychlazené a nahrubo nastrouhané máslo. Přidejte vejce, studenou vodu a vypracujte kompaktní těsto (pokud se drolí, přidejte ještě lžíci vody). Zabalte do potravinové fólie a dejte na 10 minut do lednice.
Filet z lososa dejte na pekáček vyložený papírem na pečení, osolte a opepřete, pokapejte olejem a citronovou šťávou a dejte na 10-15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Mražený hrášek vyndejte z mrazáku a nechte povolit při pokojové teplotě.
Mezitím si připravte náplň. Hotového lososa zbavte kůže a natrhejte na kousky. V misce rozmíchejte vejce, přidejte smetanu a mléko, osolte a opepřete a zamíchejte.
Těsto vyndejte a rozválejte na placku o průměru cca 28 cm a dejte ji do formy na koláč o průměru 25 cm. Zarovnejte okraje a dejte ještě na 30 minut do lednice. Poté propíchejte těsto vidličkou, přikryjte dalším papírem na pečení a zatižte žáruvzdornou nádobou. Dejte do trouby předehřáté na 200°C a pečte 12-15 minut. Pak vyndejte a teplotu snižte na 160 °C.