Jarní závitky s Trhaným masem Spicy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 50 minut
  • 2 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Trhané maso Hamé (spicy) 380 g
  • Bílé zelí 0.25 hrnek
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Mungo výhonky 50 g
  • Rýžový papír 16 ks
  • Koriandr hrst
  • Rýžový ocet 15 ml
  • Chilli koření špetka
  • Mrkev 1 ks
  • Zázvor čerstvý 3 cm
  • Arašídy solené 100 g
  • Sójová omáčka 3 lžíce
  • Olej sezamový 1 lžíce
  • Olej na smažení
  • Česnek stroužek

Postup

  • 1

    Na závitky:

    • 380 g Hamé Trhané maso Spicy
    • 1 mrkev
    • ¼ hrnku nastrouhaného bílého zelí
    • 2 cm zázvoru
    • 2 jarní cibulky
    • 100 g slaných arašídů
    • 50 g mungo klíčků
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 16 rýžových papírů (průměr 16 cm)
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • hrst čerstvého koriandru
    • rostlinný olej na smažení

    Na omáčku:

    • 30 ml sojové omáčky
    • 15 ml rýžového octa
    • 1 cm zázvoru
    • 1 stroužek česneku
    • špetka mletého chilli

  • 2

    Trhané maso připravte podle návodu na obale a nechte vychladnout.

  • 3

    Nejprve si připravte směs na závitky. Dejte do mísy a přimíchejte nastrouhanou mrkev a zázvor, bílé zelí, nakrájené jarní cibulky, mungo klíčky, rozdrcené arašídy a promíchejte. Přilijte sojovou omáčku, sezamový olej a přisypte nasekaný koriandr. Promíchejte.

  • 4

    Hlubší talíř naplňte vlažnou vodou a vložte do něj na 1-2 minuty rýžový papír. Jakmile změkne, dejte ho na plochý talíř. Na kraj závitku dejte zhruba lžíci připravené směsi a závitek zabalte tak, že nejprve směs zarolujte do poloviny rýžového papíru. Poté pravou a levou stranu zahněte směrem dovnitř a závitek dobalte.

  • 5

    Závitky smažte ve větším množství oleje (každý zhruba 4-5 minut), následně nechte okapat a vychladnout.

  • 6

    Připravte si omáčku tak, že smícháte sojovku s octem, najemno nakrájeným zázvorem a česnekem a přisypte mleté chilli. Podávejte jako dip k rolkám.


Nahrávám