-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Na závitky:
Na omáčku:
Trhané maso připravte podle návodu na obale a nechte vychladnout.
Nejprve si připravte směs na závitky. Dejte do mísy a přimíchejte nastrouhanou mrkev a zázvor, bílé zelí, nakrájené jarní cibulky, mungo klíčky, rozdrcené arašídy a promíchejte. Přilijte sojovou omáčku, sezamový olej a přisypte nasekaný koriandr. Promíchejte.
Hlubší talíř naplňte vlažnou vodou a vložte do něj na 1-2 minuty rýžový papír. Jakmile změkne, dejte ho na plochý talíř. Na kraj závitku dejte zhruba lžíci připravené směsi a závitek zabalte tak, že nejprve směs zarolujte do poloviny rýžového papíru. Poté pravou a levou stranu zahněte směrem dovnitř a závitek dobalte.
Závitky smažte ve větším množství oleje (každý zhruba 4-5 minut), následně nechte okapat a vychladnout.