Jednohubky z řepy a kozího sýru


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 7 porce
  • Začátečník

Oslavy konce roku si žádají kreativní občerstvení. Pokud jste otevření neotřelým chutím, vyzkoušejte jemný krém z kozího sýru. S červenou řepou se párují v mnoha podobách a ani tento způsob přípravy nezklame. My jsme nechali rozehrát i barvy a přidali jsme pro efekt drcené pistácie.

Suroviny

  • Sýr Lučina 200 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Kůra z citronu 1 ks
  • Červená řepa plátky Znojmia 1 ks
  • Kozí sýr krémový 100 g
  • Čerstvý tymián 2 lžičky
  • Pistácie nasekané 1 hrst

Postup

  • 1

    Lučinu vyšlehejte s kozím sýrem a změklým máslem. Až se hmota spojí, přidejte tymián a citronovou kůru a dobře promíchejte.

  • 2

    Dejte na chvilku ztuhnout do lednice, aby se s hmotou lépe pracovalo a tolik se nelepila. Rukama vytvarujte menší kuličky a obalujte je v drcených pistáciích.

  • 3

    Červenou řepu slijte a plátky osušte papírovou utěrkou. Na každý plátek dejte jednu sýrovou kuličku a spíchněte párátkem.

  • 4

    TIP! Zkuste experimentovat – sýrové koule můžete obalit i směsí čerstvých bylinek. Velmi efektně vypadají obalené v nastrouhaném kozím sýru a pro pikantní variantu použijte drcený pepř.


Nahrávám