-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
V jednoduchosti je krása! Klasický bramborový salát na vánočním stole nesmí chybět. Díky naložené zelenině je rychle hotový a ochucený tak akorát. Mohli byste k němu udělat klasického smaženého kapra, ale zkuste si trochu zaexperimentovat s pikantně ochucenou treskou.
>>Směs do bramborového salátu ZNOJMIA 330g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Zvolte stejně velké brambory vhodné na salát a uvařte je ve slupce v osolené vodě. Nejlépe den dopředu. Nechte úplně vychladnout a teprve potom oloupejte a nakrájejte na kostky. Vajíčka uvařte natvrdo a také nakrájejte. Přidejte okapanou zeleninovou směs, majonézu a hořčici a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Na pečenou tresku si připravte plech s pečicím papírem a zlehka ho potřete trochou oleje. Troubu si nastavte na 180 oC a nechte ji předehřát.
V misce smíchejte majonézu s omáčkou sriracha. Do talíře s vyššími okraji nasypte strouhanku a promíchejte ji se sezamovými semínky. Rybí filety osolte a opepřete z obou stran. Horní stranu tresky potřete ochucenou majonézou potom položte do strouhankového talíře namazanou stranou dolů. Přitlačte, aby se strouhanka dobře chytla.
Na pánvi rozehřejte máslo, opatrně vložte tresku obalenou stranou dolů a opečte pouze na této jedné straně. Po 2–3 minutách vyjměte a přesuňte na plech, tentokrát strouhankou nahoru. Dejte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut. Upečené filety podávejte s hotovým bramborovým salátem.
TIP!