Kokosový Florida Key lime pie


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Čokoláda 50 g
  • Máslo 120 g
  • Třtinový cukr 1 lžíce
  • Sůl 1 špetka
  • Vejce 2 ks

 

  • Jemné ovesné vločky 120 g
  • Mouka hladká 120 g
  • Kypřící prášek 0.5 lžička
  • Voda 6 lžic

Náplň

  • Šťáva citrusová 200 ml
  • Cukr krupice 4 lžíce
  • Solamyl 2 lžíce

 

  • Kokosové mléko 400 ml
  • Žloutek 2 ks

Poleva

  • Šťáva citrusová 2 lžíce

 

Postup

  • 1

    Na výrobu korpusu je ideální použít mixer. To dáte všechny ingredience kromě vody do mixeru a během minuty z nich máte drobenku, do které přidáváte postupně vodu, až vám vznikne vláčné těsto. Pokud mixer nemáte, dejte si do mísy mouku a vločky, sůl, prášek do pečiva a cukr. Přidejte jemně nastrouhanou čokoládu, a kousky másla. Postupně přidávejte vodu a zpracujte do vláčného, ale pevného těsta. Těsto vymačkejte v rovnoměrné vrstvě do dortové nebo koláčové formy, nebo do pečící části remosky. Formu nemusíte nijak vymazávat a ani vykládat pečícím papírem. Těstem pokryjte nejenom dno formy, ale vytáhněte ho po okrajích formy do výšky přibližně 2,5 - 3 cm. Dno koláče propíchejte vidličkou a překryjte kolečkem pečícího papíru. Na papír nasypte fazole, nebo pečící kuličky. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 až 20 minut. Péct můžete pochopitelně i v remosce, protože její tvar i velikost naprosto tomuto koláči odpovídají. Z upečeného korpusu vysypte fazole nebo kuličky, ale nechte ho ve formě, nebo remoskové míse.

  • 2

    Zatím co se vám bude péct korpus, připravte si náplň. V hluboké míse pečlivě rozmíchejte kokosové mléko s cukrem, solamylem, žloutky a citrusovou šťávou. Pokud používáte limetky, ty jsou obvykle hodně skoupé na šťávu, proto je nejdříve vší silou poválejte dlaní po stole. Pak je teprve rozřízněte a vymáčkněte z nich i poslední kapku.Místo limetek můžete použít i citrony. Neděste se, náplň je naprosto tekutá, dalším pečením ale ztuhne. Našlehanou náplň nalijte do upečeného korpusu a opatrně přeneste do trouby rozehřáté na 150 stupňů a tam pečte dalších 30 minut.Pokud pečete v remosce je manipulace s koláčem o to snazší. Hotový koláč není úplně tuhý, ale má spíš pudinkovou konzistenci. Pokud se vám začne na povrchu připalovat, můžete jej překrýt alobalem. Hotový koláč potřete citrusovou (citronovou, nebo limetkovou) šťávou a nechte vychladnout.


Nahrávám