-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nejprve si předvařte brambory. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Brambory vařte 10 minut a sceďte.
Troubu předehřejte na 190 °C. Pekáč vymažte olejem a vsypte do něj uvařené brambory. Obalte je v oleji, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z půlky pomeranče a posypte hrstí tymiánu. Pečte 30 minut.
Králičí stehna potřete česnekovou pastou a poprašte zázvorem. V hrnci vhodném do trouby osmahněte na másle je ze všech stran stehna, vyjměte a vsypte nasekanou cibuli. Nechte zesklovatět, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, opečte a přidejte stehna. Podlijte vínem, přidejte druhou polovinu šťávy z pomeranče, zbytek tymiánu a přiklopte. Dejte péct na 40 minut do trouby a podávejte s opečenými bramborami.