-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nápadů na zajímavá jídla bez masa není nikdy dost. I ze sójového tvarohu, tofu, můžete připravit dokřupava vypečené kousky navíc s minimem tuku. Takže jestli jste si s novým rokem předsevzali, že odlehčíte jídelníček, můžete se rovnou pustit do vaření!
>>Rajčata loupaná krájená 400g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Nejprve se pusťte do přípravy dipu. Do mixéru dejte nahrubo nakrájenou zeleninu - papriku, česnek, šalotku, chilli papričky a konzervovaná rajčata. Několika pulzy rozmixujte na pyré.
Přelijte do pánve nebo širšího kastrolu. Přimíchejte ocet a cukr a nechte 40–60 minut svařit. Občas zamíchejte a vařte do zhoustnutí.
Tofu dobře osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na plátky. Potom si připravte těstíčko na obalování. V misce prošlehejte hladkou mouku se 200 ml vody, sójovou omáčkou, utřeným česnekem a solí. Strouhanku si připravte stranou do hlubokého talíře.
Pomocí dvou vidliček každý plátek tofu obalte nejdřív v sójovém těstíčku a potom ještě přidejte vrstvu strouhanky. Položte na plech vyložený pečicím papírem.
Obalené tofu postříkejte olivovým olejem ve spreji a potom dejte na 30–35 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Upečené křupavé tofu podávejte ihned s hotovým dipem.
TIP!