Krůtí karbanátky s cuketou a feta majonézou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Ohrnují děti nosíky nad zeleninou? Zamíchejte ji rovnou do masa! Takový fígl neprokouknou, ani když si půjdou přidat. Naše karbanátky jsou báječně šťavnaté a u jednoho kousku tak rozhodně nezůstane.

Suroviny

Maso

  • Maso krůtí mleté 500 g
  • Stroužek česneku 1 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce

 

  • Cuketa 1 ks
  • Sůl 1 lžička
  • Oregano čerstvé 1 lžíce

Dip

  • Majonéza Otma 5 lžic

 

  • Sýr feta 50 g

Postup

  • 1

    Cuketu neloupejte a celou ji nahrubo nastrouhejte do mísy. Přidejte maso, prolisovaný česnek, nasekané oregano, sůl, pepř i olivový olej a všechno dohromady promíchejte.

  • 2

    Pokud máte chvilku času, je dobré nechat maso trochu odležet v chladu. Jemné krůtí maso aspoň stihne natáhnout všechny vůně.

  • 3

    Na pánvi rozpalte olej. Lžící rovnou do oleje dávejte masovou směs a přímo na pánvičce vytvořte placičky. Opékejte rovnoměrně po obou stranách a potom odložte na savý papír.

  • 4

    Majonézu odeberte do misky a rozdrobte k ní fetu. Ještě trochu rozmačkejte vidličkou a pořádně prošlehejte.

  • 5

    Podávejte se zeleninovým salátem nebo jinou přílohou podle chuti. Děti budou samozřejmě milovat bramborovou kaši.


Nahrávám