-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Ingredience:
12 kuřecích křídel
lžička soli
lžička sušeného česneku
¼ lžičky kajenského pepře
½ lžičky cukru
½ lžičky mleté papriky
olej ve spreji
Na marinádu:
hrnek Otma Barbecue omáčky
½ hrnku medu
lžíce kečupu
šťáva z limetky
½ lžičky sušeného česneku
2 hrsti čerstvého koriandru
Na ozdobu:
sezamová semínka
čerstvý koriandr
nakrájená limetka
>>Barbecue omáčka 280g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Troubu předehřejte na 190 °C. Křídla omyjte a osušte. Vyložte plech pečicím papírem a lehce postříkejte olejem ve spreji.
V misce smíchejte sůl, sušený česnek, kajenský pepř, cukr a mletou papriku. Promíchejte a směs vetřete do kuřecích křídel. Vyskládejte je na připravený plech a pečte 40 minut. Nezapomeňte v průběhu jednou obrátit.
Mezitím si připravte marinádu. Med lehce rozehřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a přimíchejte k němu omáčku, kečup a šťávu z limetky. Poté přisypte sušený česnek a 2 lžičky nadrobno nasekaného koriandru a promíchejte.
Křídla z obou stran potřete marinádou a dejte na 5 minut dopéct.