Kuřecí rolky s harissovým máslem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pikantní harissa je jako stvořená k ochucení méně výrazného kuřecího masa. Harissové máslo ušlehejte rovnou z celé kostky, protože až ho ochutnáte, budete ho potřebovat skoro ke každému jídlu.

Suroviny

  • Kuřecí stehenní filety 4 ks
  • Máslo 100 g
  • Tymián 2 snítky
  • Pepř čerstvě mletý dle chuti
  • Slanina 4 plátky
  • Harissa Hamé 2 lžíce
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Čerstvá zelenina jako příloha

Postup

  • 1

    >>HARISSA 130 g Hamé koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Máslo nechte změknout a vyšlehejte ho s harissou. Vraťte na chvíli do ledničky, aby trochu ztuhlo.

  • 2

    Filety osolte a posypejte čerstvým tymiánem. Zarolujte a obtočte slaninou. Spíchněte párátkem, aby rolka držela pohromadě.

  • 3

    Zapékací misku vymažte olejem. Postavte na ně rolky masa a na každou dejte lžíci harissového másla. Dejte na trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. 

     

  • 4

    Připravte si zeleninovou přílohu – poduste nebo opečte – a hotové rolky ihned podávejte.

  • 5

    TIP

    • Ochucené máslo v létě určitě užijete i na grilování. Udělejte si ho víc a zbytek uhlaďte do válečku. Zabalené v potravinářské fólii vám v ledničce vydrží až 3 týdny.


Nahrávám