Květáková polévka s tygřími krevetami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Tahle květáková polévka vás dozajista dostane do kolen, protože je prostě fantastická. Polévku jsme ozvláštnili netradičními ingrediencemi – tygřími krevetami a dýňovým olejem, který se do krémových polévek báječně hodí.

Suroviny

  • Sůl špetka
  • Mléko 600 ml
  • Smetana 50 ml
  • Dýňový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Máslo 50 g
  • Krevety 8 ks
  • Květák 500 g

Postup

  • 1

    Květák omyjeme pod studenou vodou, odstraníme zelené listy. Poté ho rozpůlíme, odstraníme střed a nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Rozpustíme máslo v hrnci, necháme ho zpěnit a přidáme nastrouhaný květák. Lehce podusíme, tak aby nezhnědl, osolíme a přidáme mléko.

  • 3

    Květák uvaříme doměkka a poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme solí a smetanou.

  • 4

    Krevety rozpůlíme, osolíme a opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Jakmile se začnou kroutit a zrůžoví, jsou hotové.

  • 5

    Polévku nalijeme do misky nebo hlubokého talíře, přidáme krevety a nakonec zakápneme dýňovým olejem.


Nahrávám