-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Tahle květáková polévka vás dozajista dostane do kolen, protože je prostě fantastická. Polévku jsme ozvláštnili netradičními ingrediencemi – tygřími krevetami a dýňovým olejem, který se do krémových polévek báječně hodí.
Květák uvaříme doměkka a poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme solí a smetanou.
Krevety rozpůlíme, osolíme a opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Jakmile se začnou kroutit a zrůžoví, jsou hotové.
Polévku nalijeme do misky nebo hlubokého talíře, přidáme krevety a nakonec zakápneme dýňovým olejem.