Maďarské langoše 3x jinak


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 4 ks
  • Mléko 250 ml
  • Cukr špetka
  • Sůl
  • Kečup jemný Otma Gurmán
  • Extra Jam meruňka Hamé
  • Máslo 3 lžíce
  • Máta lžíce
  • Mouka hladká 500 g
  • Droždí 30 g
  • Vejce 1 ks
  • Olej
  • Česneková pasta Hamé
  • Strouhaný sýr
  • Petržel hrst

Postup

  • 1

    Brambory neloupejte, uvařte doměkka a nechte zchaldnout. Oloupejte a nastrouhejte je.

  • 2

    Z 50 ml vlažného mléka, droždí, cukru a 2 lžíc hladké mouky nechte vzejít kvásek.

  • 3

    Nastrouhané brambory smíchejte v míse se zbylou moukou. Zapracujte vejce, sůl a kvásek a hněťte, dokud nevznikne vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a dejte na 30 minut kynout.

  • 4

    Jakmile zdvojnásobí svůj původní objem, na pomoučněné pracovní desce jej rozdělte na zhruba 9 kusů. Vytvarujte z nich placičky, které smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  • 5

    Hotové langoše odkládejte na papírový ubrousek, abyste odsáli přebytečný tuk.

  • 6

    Smíchejte lžičku česnekové pasty se třemi lžícemi rozpuštěného másla. Poté jednu část langošů potřete touto směsí a posypte strouhaným sýrem a ozdobte petrželí, druhou část potřete kečupem a posypte strouhaným sýrem a třetí skupinu potřete džemem a dozdobte mátou.


Nahrávám