Makové cupcakes s citrónovým krémem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Třtinový cukr 135 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Mouka hladká 125 g
  • Himalajská sůl špetka
  • Mák mletý 4 lžíce
  • Mascarpone 200 g
  • Lemon curd 2 lžíce
  • Citronová kůra na ozdobu
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 100 g
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Smetana ke šlehání 40 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Smetana 33% 100 ml
  • Cukr moučka 2 lžíce

Postup

  • 1

    >>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Vejce si ušleháme s cukrem a vanilkou do světlé pěny.

     

  • 2

    Na cupcakes:
    135 g třtinového cukru
    2 vejce
    Několik kapek vanilkového extraktu
    100 g másla
    125 g hladké mouky
    1 lžička prášku do pečiva
    Špetka himalájské soli
    40 ml smetany ke šlehání
    4 lžíce mletého máku
    Povidla Hamé

    Na krém:
    200 g mascarpone
    100 ml smetany ke šlehání 33 %
    2 lžíce Lemon Curd
    2 lžíce moučkového cukru

    Na ozdobu:
    nemletý mák
    citrónová kůra

     

  • 3

    Máslo si rozpustíme a necháme ho zchladnout.

  • 4

    V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a mák.

  • 5

    Do vyšlehaných vajec postupně přidáváme sypkou směs. Nakonec přidáme máslo a smetanu.

  • 6

    Formu na cupcakes vyložíme papírovými košíčky, které plníme těstem (cca 12 košíčků). Nakonec dáme na každý cupcake lžičku povidel.

  • 7

    Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

  • 8

    Do robotu si dáme mascarpone, smetanu ke šlehání, Lemon Curd, moučkový cukr a vše šleháme tak dlouho, dokud nám krém nezačne houstnout.

  • 9

    Vychladlé cupcakes zdobíme krémem, který si naplníme do sáčku se zdobičkou nebo jen odstřiženou špičkou sáčku.

  • 10

     Zdobíme je mákem a citrónovou kůrou.


Nahrávám