-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
>>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Vejce si ušleháme s cukrem a vanilkou do světlé pěny.
Na cupcakes:
135 g třtinového cukru
2 vejce
Několik kapek vanilkového extraktu
100 g másla
125 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Špetka himalájské soli
40 ml smetany ke šlehání
4 lžíce mletého máku
Povidla Hamé
Na krém:
200 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání 33 %
2 lžíce Lemon Curd
2 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu:
nemletý mák
citrónová kůra
Máslo si rozpustíme a necháme ho zchladnout.
V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a mák.
Do vyšlehaných vajec postupně přidáváme sypkou směs. Nakonec přidáme máslo a smetanu.
Formu na cupcakes vyložíme papírovými košíčky, které plníme těstem (cca 12 košíčků). Nakonec dáme na každý cupcake lžičku povidel.
Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.
Do robotu si dáme mascarpone, smetanu ke šlehání, Lemon Curd, moučkový cukr a vše šleháme tak dlouho, dokud nám krém nezačne houstnout.
Vychladlé cupcakes zdobíme krémem, který si naplníme do sáčku se zdobičkou nebo jen odstřiženou špičkou sáčku.