-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
>>Extra Jam jahoda 340g Hamé koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Do litrového sáčku k zamrazení vsypte droždí, teplou vodu, cukr, rum, citronovou kůru, olej, vejce a mouku. Zavřete a pořádně promíchejte. Sáček dejte do mísy s teplou vodou a nechte kynout zhruba hodinu.
Těsto vyklopte ze sáčku na pomoučněný vál a vypracujte nelepkavé těsto. Vyválejte placku o tloušťce jeden centimetr a pomocí sklenice vykrojte budoucí koblihy. Přikryjte je utěrkou a nechte ještě 30 minut odpočívat.
Hrnec naplňte olejem (do výčky cca 5 cm) a dejte na rozehřátou plotýnku. Jakmile je olej dost horký, začněte smažit koblihy. Každou stranu 1-2 minuty.
Nechte koblihy vychladnout. Džem rozmixujte ručním mixérem, naplňte jím plničku a s její pomocí vstříkněte džem do středu všech koblih.