Masové kuličky s pikantní zeleninovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Kdo by nemiloval masové kuličky! Dají se velmi rychle uvařit a dochutit na mnoho způsobů. Zkuste je s touto rychlou pikantní omáčkou ze zeleniny.

Suroviny

  • Maso hovězí mleté 250 g
  • Cibule 2 ks
  • Solamyl 1 lžíce
  • Sůl 1 lžička
  • Cukr 1 lžíce
  • Vepřové maso mleté 250 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Smetana 250 g
  • Halali směs pod svíčkovou Hamé 320 g

Postup

  • 1

    >>Halali HAMÉ 320g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Jednu menší cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky a opečte na polovině másla dozlatova. Smíchejte s oběma druhy masa, přidejte solamyl, vejce, posolte a propracujte. Rukama vytvarujte kuličky o průměru zhruba 2,5 cm a odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut při teplotě 180 °C.

     

  • 2

    Zeleninovou směs halali přeceďte a vymačkejte nálev. Zbývající cibuli nakrájejte na kostičky a také opečte na másle. Přidejte halali a orestujte. Zalijte smetanou, přimíchejte cukr a nechte přejít varem. Nakonec rozmixujte dohladka. Podle potřeby nařeďte omáčku trochou vody nebo vývaru.

     

  • 3

    TIP!

    • Podávejte s brusinkami, které krásně doplní navinulou chuť omáčky.


Nahrávám