-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Kdo by nemiloval masové kuličky! Dají se velmi rychle uvařit a dochutit na mnoho způsobů. Zkuste je s touto rychlou pikantní omáčkou ze zeleniny.
>>Halali HAMÉ 320g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Jednu menší cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky a opečte na polovině másla dozlatova. Smíchejte s oběma druhy masa, přidejte solamyl, vejce, posolte a propracujte. Rukama vytvarujte kuličky o průměru zhruba 2,5 cm a odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut při teplotě 180 °C.
Zeleninovou směs halali přeceďte a vymačkejte nálev. Zbývající cibuli nakrájejte na kostičky a také opečte na másle. Přidejte halali a orestujte. Zalijte smetanou, přimíchejte cukr a nechte přejít varem. Nakonec rozmixujte dohladka. Podle potřeby nařeďte omáčku trochou vody nebo vývaru.
TIP!