-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Džemy a mřížkové koláče jsou letní klasika. Vyzkoušejte náš recept už teď, protože až se rok přehoupne k vánočnímu pečení, budete se k nim chtít vracet. Tyto zaplétané miniatury jsou možná trochu pracnější, ale rozhodně velmi efektní a nádherně jemné.
>>Extra džem meruňka 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Mouku i moučkový cukr prosejte do mísy. Podržte nad mísou struhadlo a rovnou do mouky postrouhejte citronovou kůru. Nepřijde tím o žádnou část voňavé esence a mouka se krásně ovoní.
Potom otočte struhadlo a použijte jeho hrubou část a nastrouhejte máslo. Prosypejte moukou a začněte ho rychle zapracovávat promnutím mezi prsty, jako když děláte drobenku.
Přidejte vajíčka a propracujte na hladké těsto. Uhlaďte do bochánku, zabalte do potravinářské fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
Uležené těsto rozdělte zhruba na poloviny. Obě části vyválejte na plát slabý přibližně 3–4 mm.
TIP