Mince pie


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Máslo 55 g
  • Šťáva jablečná 120 ml
  • Rozinky 40 g
  • Sušené brusinky 75 g
  • Šťáva z citronu
  • Kandovaná pomerančová kůra 40 g
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Zázvor mletý 0.25 lžička
  • Mouka hladká 175 g
  • Studené máslo 130 g
  • Vejce 1 ks
  • Linecká směs Hamé 3 lžíce
  • Jablko 1 ks
  • Zlaté rozinky 40 g
  • Datle vypeckované 100 g
  • Rum 80 ml
  • Kandovaná citronová kůra 40 g
  • Muškátový oříšek mletý 0.5 lžička
  • Hřebíček mletý 0.25 lžička
  • Cukr krupice 135 g
  • Voda studená 4 lžíce
  • Cukr moučka

Postup

  • 1

    na náplň:

    • 55 g másla
    • 3 lžíce Hamé Ovocné směsi “linecké”
    • 120 ml jablečné šťávy
    • 1 oloupané jablko bez jádřince
    • 40 g rozinek
    • 40 g zlatých rozinek jumbo
    • 75 g sušených brusinek
    • 100 g nakrájených datlí
    • šťáva z 1 citronu
    • 120 g krupicového cukru
    • 80 ml rumu
    • 40 g kandované citronové kůry
    • 40 g kandované pomerančové kůry
    • ½ lžičky mleté skořice
    • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
    • ¼ lžičky mletého zázvoru
    • ¼ lžičky mletého hřebíčku

    na těsto:

    • 175 g hladké mouky
    • ½ lžičky soli
    • 15 g krystalového cukru
    • 113 g studeného, na kostičky nakrájeného másla
    • 4 lžíce ledové vody
    • 1 vejce
    • moučkový cukr

  • 2

    Jablko nakrájejte na malé kostičky. V silnostěnném rendlíku nechte rozpustit máslo, přidejte jablko, rozinky tmavé i světlé, citronovou a pomerančovou kůru, brusinky, datle, ovocnou směs a promíchejte, přisypte cukr a přilijte citronovou a jablečnou šťávu a rum. Dochuťte kořením a na mírném plameni svařte, dokud nevznikne hustá hmota (cca 1 hodina).

  • 3

    Z přísad na těsto vypracujte hladké těsto a dejte jej odpočinout do lednice (cca na hodinu). Těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm a vykrojte kolečka o průměru o 0,5 cm větší, než je průměr formiček na muffiny.

  • 4

    Těstem vyložte formičky, okolní těsto odložte do ledničky. Do ⅔ naplňte formičky náplní. Zbylé těsto z ledničky roválejte a vykrojte z něj hvězdičky (měnší i větší), aby vyplnily horní průměr formiček. Rozkvedlejte vejce a potřete jím vršek mince pie.

  • 5

    Pečte při 170 °C zhruba 20 minut. Vychladlé pak pocukrujte.


Nahrávám