Míša řezy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 20 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupice 200 g
  • Kakao 40 g
  • Mléko 125 ml
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Čokoláda na vaření 100 g
  • Extra Jam Hamé lesní směs 340 g
  • Máslo 310 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Prášek do pečiva 1 balení
  • Tvaroh tučný 750 g
  • Cukr moučka 200 g
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Mandlové plátky hrst

Postup

  • 1

    Na korpus:

    • 2 vejce
    • 60 g másla
    • 200 g cukru krupice
    • 200 g hladké mouky
    • 40 g kakaa
    • 1 prášek do pečiva
    • 125 ml mléka

    Na krém:

    • 750 g tvarohu tučného
    • 250 g másla
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • 200 g moučkového cukru

    Na polevu:

    • 100 g čokolády na vaření
    • 150 ml smetany ke šlehání (33 %)

    Na dokončení:

  • 2

    Vejce vyšleháme s máslem a cukrem. Přidáme mléko a prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Hotové těsto vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech (hrubou moukou). Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

  • 3

    Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým extraktem a postupně do něj přidáváme po lžících tvaroh. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.

  • 4

    V rendlíku si rozpustíme čokoládu se smetanou ke šlehání a necháme trošku vychladnout.

  • 5

    Hotový korpus namažeme Extra Jam lesní směsí a potřeme krémem. Necháme v lednici vychladit.

  • 6

    Nakonec krém polijeme čokoládovou polevou a dobře rozetřeme. Hotové řezy ozdobíme plátky mandlí.


Nahrávám