Mřížkový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Máslo 150 g
  • Mandlová mouka 100 g
  • Žloutek 1 ks
  • Mletá skořice lžička
  • Extra Jam višeň 250 g
  • Mouka hladká 180 g
  • Cukr moučka 70 g
  • Kůra z citronu 1 ks
  • Sůl 1 špetka

Postup

  • 1

    Do mísy prosijte mouku, mandlovou mouku, cukr, skořici, sůl a citronovou kůru, přidejte studené máslo a rukama vypracujte drobenku.

  • 2

    Pak přidejte žloutek a opět rukama vypracujte těsto. Mísu přikryjte a nechte hodinu chladit v lednici. 

  • 3

    2/3 těsta vyválejte na kulatou placku, vymažte si koláčovou formou, a kolo dejte na její dno. Těsto potřete marmeládou. 

  • 4

    Ze zbytku těsta vyválejte úzké pruhy, těmi ozdobte povrch koláče.

  • 5

    Troubu si rozpalte na 180 stupňů a pečte dozlatova asi 30 minut.

    Po upečení můžete koláč pocukrovat.


Nahrávám