mrkvovy dortik


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Cukr hnědý 150 g
  • Hřebíček mletý 1 lžička
  • Vanilkový extrakt 1 lžička
  • Mletý vlašský ořech 80 g
  • Zázvor mletý 1 lžička

 

  • Mouka hladká 220 g
  • Vejce 2 ks
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Mrkev strouhaná 150 g
  • Ananasový kompot Hamé 100 g
  • Změklé máslo 150 g

Náplň

  • Tvaroh měkký 1 balení
  • Sekané oříšky 50 g
  • Šťáva z 1/2 citronu 1 půlka

 

  • Cukr vanilkový 2 sáčky
  • Změklé máslo 100 g

Postup

  • 1

    Mrkev ocistit a na jemno nastrouhat. Ananas bez stavy nasekat na male kousky. Mouku smichat s korenim, orechama a kypricim praskem. Maslo s cukrem naslehat do peny, za staleho slehani pridat po jednom vejce. Do naslehane hmoty vmichat rucne vse ostatni, mokre i suche suroviny. Dukladne promichat. Hmotu prendat do vymazane formy . Na tvaru nezalezi. Vrch uhladit a peci ve 180 stupnu teple troube asi 30- 40 minut. Zalezi na velikosti a vysce. Po vychladnuti potrit naplni, ktera se pripravi z tvarohu, masla, vanil.cukru a citr.stavy. vse se vysleha do hladka. Je dulezite mit vsechny suroviny stejne, pokojove teploty. Nakonec posypat nasekanyma orechama. Male mrkvicky na vrchu lze vyrobit obarvenim casti tvarohove naplne.


Nahrávám